7.7.2022

Saimaanportin yhtenäiskoulun peruskiven muuraustilaisuudessa juhlistettiin uuden koulun rakentumista

Lasse Saarelma ja Olivia Salminen muuraamassa koulun peruskiveä.
Lasse Saarelma ja Olivia Salminen muuraamassa koulun peruskiveä.

Uusi terveellinen ja turvallinen koulu Mikkelin eteläiselle koulualueelle konkretisoitui yhden askeleen lisää, kun tiistaina 28.6.2022 vietettiin Saimaanportin yhtenäiskoulun peruskiven muuraustilaisuutta. Helteisestä säästä huolimatta reilu 50 henkilöä oli saapunut juhlistamaan merkkipaalua koulun rakentamisprosessissa.

Rakentamisen monta vaihetta

Monta merkittävää etappia on saavutettu jo ennen peruskiven muurausta. Puheissaan toimijat korostivat muun muassa sitä, että ilman kaupunginvaltuuston periaatepäätöstä koulun rakentamisesta, ei uutta koulua olisi voitu lähteä suunnittelemaan. Kilpailullisen neuvottelumenettelyn kautta valittiin pääurakoitsija, joka vastaa nyt työmaan edistymisestä. Ennen rakentamisen aloittamista tarvittiin luonnollisesti myös lainvoimainen rakennuslupa hankkeelle.

Peruskiven muuraus on perinnejuhla

Mikä sitten on peruskiven muuraus? Peruskiven muuraus on isoihin rakennushankkeisiin liittyvä perinnejuhla, joka on luonteeltaan virallinen tilaisuus. Se on suunnattu rakennuttajan ja rakentajan sekä tulevien käyttäjien ja tiedotusvälineiden edustajille. Saimaanportin yhtenäiskoulun peruskiven muuraustilaisuuteen myös kaupunkilaiset olivat tervetulleita.

Saimaanportin yhtenäiskoulun peruskiven muuraustilaisuus sisälsi puheita, Urheilupuiston koulun musiikkiluokkien vaskiyhtyeen musiikkiesityksiä sekä itse peruskiven muurauksen. Peruskiven sisään muurattiin aikakapseli, jossa on tietoa uudesta kouluhankkeesta, historiatietoa yhdistyvistä kouluista sekä ajankuvaa muun muassa paikallislehden ja nyt käytettävien kolikkorahojen muodossa.

Juhlapuheen tilaisuudessa pitivät itseoikeutetusti yläkoulun oppilaat Olivia Salminen ja Lasse Saarelma, jotka puheessaan kertoivat muun muassa siitä, että pääurakoitsija NCC Suomi Oy:n keväällä tarjoama VR-lasikokemus uudesta koulusta toi rakennusprojektin oppilaille lähemmäksi ja konkreettisemmaksi.

Saimaanportin yhtenäiskoulu yhdistää neljä koulua yhdeksi

Uudessa Saimaanportin yhtenäiskoulussa opiskelee sen valmistuttua 850 ala- ja yläkoululaista. Lisäksi siitä tulee työpaikka yli sadalle kaupungin työntekijälle. Uusi koulu yhdistää yhdeksi uudeksi kouluksi Urheilupuiston, Urpolan, Moision ja Olkkolan koulut.

Peruskiven muuraustilaisuudessa pääurakoitsija NCC Suomi Oy:n edustaja Tommi Tiihonen totesi, että työmaa on aikataulussa ja että rakennus luovutettaneen tilaajalle urakkasopimuksen mukaisesti.

Työmaan etenemistä voi seurata monin tavoin

Vielä on kuitenkin monta työvaihetta jäljellä ennen kuin vietämme Saimaanportin yhtenäiskoulun harjakaisia tai vihimme uutta koulua käyttöön. Työmaa kuitenkin etenee viikko viikolta ja työmaan etenemistä voivat kaupunkilaiset seurata NCC:n viikkotiedotteiden ja työmaakameran avulla.

NCC Suomi Oy:n viikkotiedotteet
Työmaakamera

***

Reilu, rohkea ja rakentava -juttusarja viestii Mikkelin kaupungin arvoja. Juttusarjassa julkaistaan uusi artikkeli viikoittain vuoden 2022 loppuun asti.

Onko sinulla juttuidea? Kerro siitä meille osoitteeseen viestinta@mikkeli.fi.

Jaa