21.4.2022

Kalevankangas on yksi mikkeliläisten rakkaimmista alueista – Nyt Kalikseen voi tutustua myös mobiiliseikkailupelin parissa

Viljo Kuuluvainen tuntee Kalevankankaan ja sen mahdollisuudet.
Viljo Kuuluvainen tuntee Kalevankankaan ja sen mahdollisuudet.

Mikkelin Kalevankankaalla on mainiot maastot, polut ja puhdas suomalainen luonto. Ja on siellä paljon muutakin! Jäähalli, harjoitushalli, uusi upea jalkapallohalli, nopeudestaan tunnettu ravirata, Saimaa-stadiumi... Vieläkö jatketaan listaa? Kalevankangas on ainutlaatuinen alue lähellä kaupungin keskustaa. Nyt siellä voi seikkailla myös mobiilipelin kanssa.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin ohjelmakoordinaattori Viljo Kuuluvainen tuntee Kalevankankaan. Nyt hän tavoittelee Kalevankankaan kokonaisvaltaista markkinointia.

– Kalevankankaan alueen markkinointi rakentuu aluebrändiksi. Se kuitenkin ottaa aikansa, Kuuluvainen kertoo ja korostaa, että Kalevankankaalle on asetettu tavoitteita nimenomaan yritys- ja työllisyysnäkökulmasta. Alue on yksi kaupungin kehittämisalustoista.

Kuuluvaisella on vastaus siihen, miksi Kalevankangas koetaan mikkeliläisten keskuudessa niin tärkeänä ja merkittävänä.

– Käyttäjän näkökulmasta Kalevankangas on todella monipuolinen. Täällä on viimeisen päälle liikuntapaikat melkein lajiin kuin lajiin. Lisäksi ulkoilualueet ovat mikkeliläisille erittäin tärkeitä. Laskemme kokonaisuuteen lisäksi myös konsertti- ja kongressitalo Mikaelin eli Kalevankankaaseen kuuluu myös kulttuuri.

Tapahtumat ja niiden merkitys on myös viime vuosina noussut merkittävämmäksi. Koronan luomaa kuilua on kavennettava. Saimaa-stadiumi on isännöinyt muun muassa valtakunnallisia salibandyotteluita sekä lentopallomaajoukkuetta.

– Alue sopii monille eri kokoisille tapahtumille, mutta myös isoille, Kuuluvainen sanoo ja nostaa esiin kesän 2022 Farmarin, joka valtaa raviradan ja stadiumin. Eikä tietenkään sovi unohtaa jokakesäistä St Michel -raviviikonloppua.

– Yksi ainutlaatuinen juttu täällä on Xamkin Active Life Labin myötä myös tutkimus- ja kehitystoiminta, Kuuluvainen jatkaa ja nostaa Xamkin lisäksi esiin Esedun, jolla niin ikään on toimintaa Raviradantien varrella.

– Alueen käyttäjät toki katsovat asiaa omasta näkökulmastaan. Pari vuotta sitten tehty käyttäjätutkimus sai viisisataa vastausta, mikä osoitti sen, että alue kiinnostaa ihmisiä. Kalevankangas on mikkeliläisille tärkeä nimenomaan liikunnan ja ulkoilun kannalta. Toiveita on sitten monenlaisia, mikään yksittäinen juttu ei nouse niissä ylitse muiden, Kuuluvainen kertoo.


Kalis entistä tutummaksi uuden pelin avulla

Kalevankankaaseen voi tutustua nyt aivan uudella tavalla Kalis-mobiiseikkailupeliä pelaamalla. Peli on kehitetty Xamkin ja mikkeliläisen Observis Oy:n yhteistyönä. Observiksen pelialustaa on aiemmin käytetty muun muassa Digitaalisessa kaupunkiseikkailussa. Pelin sisällön rakentamiseen on osallistunut alueen toimijoita.

– Ideaa pelistä heiteltiin ilmoille syksyllä ja sitten lähdettiin toteuttamaan. Peli pohjautuu samanlaiselle alustalle kuin kaupunkiseikkailu, joten tämänkaltainen peli on muokattavissa aina kunkin tarpeen mukaan, Viljo Kuuluvainen sanoo.

Pelin avulla voi tutustua alueen harrastusmahdollisuuksiin, paikkoihin ja palveluihin paikan päällä. Pelissä etenemällä voi hankkia pisteitä ja sitä kautta erilaisia saavutuksia. Pelissä on myös joukko salarasteja, joista pelaaja saa enemmän pisteitä. Pelin voittaa eniten pisteitä kerännyt pelaaja.

Kalis-peliä pääsee pelaamaan lataamalla puhelimen sovelluskaupasta X-routes-sovelluksen ja avaamalla sieltä Kalis-pelin. Vaihtoehtoisesti pelin pelaaminen onnistuu myös selaimessa osoitteessa play.x-routes.com.

***

Reilu, rohkea ja rakentava -juttusarja viestii Mikkelin kaupungin arvoja. Juttusarjassa julkaistaan uusi artikkeli viikoittain vuoden 2022 loppuun asti.

Onko sinulla juttuidea? Kerro siitä meille osoitteeseen viestinta@mikkeli.fi.

Jaa